Appel

Wat is een appel? 

Appels zijn niet alleen lekker, maar appels bevatten ook veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en helpen bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels worden langzamer opgenomen dan gewone suikers waardoor ze je langer energie geven. Daarnaast bevat de appel relatief veel vocht. Daarom bewaren we al eeuwen een appeltje voor de dorst.

 

Weetjes de appel

  • Wist je dat een appel voor 18% uit lucht bestaat?
  • Wist je dat je het klokhuis van de appel ook kan opeten?
  • Wist je dat appel de meest gevarieerde soort vrucht op aarde is? Volgens officiële cijfers zijn er wereldwijd 7.500 soorten appels.
  • Wist je dat een appel weinig calorieën bevatten, maar wel veel vezels? Dit maakt de appel dan ook een gezond tussendoortje.
  • Met Citroensap of appelazijn voorkom je het verkleuren van het vruchtvlees.

 

Bewaaradvies 

Op school is de beste plek de koelkast en indien die niet aanwezig is bewaar de appels dan zo koel en donker mogelijk in een ademende ruimte bijvoorbeeld de kelder of hal.

 

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.