Grapefruit

Wat is een grapefruit?

Grapefruit is een bijzonder gezonde vrucht en deze mag niet ontbreken in het schoolfruitprogramma. Het klopt dat hij zuur is, het klopt dat het witte gedeelte en de velletjes bitter zijn…..maar….. om je smaak te ontwikkelen en smaak te beleven is het een fantastisch product.

Eenvoudig in de klas te delen, ieder kind een halve, precies door het midden gesneden, nu het mes even langs de rand en de kinderen met een theelepeltje laten uitlepelen. Nu is het niet een zure bittere vrucht maar is het een beleving en een beloning en als je even een paar stukjes proeft wordt hij fris en lekker!

De grapefruit is een subtropische citrusvrucht en lijkt tegenwoordig steeds meer op de pompelmoes. De plant wordt meestal 5-6 meter hoog maar het is mogelijk dat het een hoogte van 15 meter bereikt.

 

Weetjes over de grapefruit

  • Grapefruit is goed voor je lever.
  • Grapefruit kan het hele jaar door verkocht worden.
  • Grapefruit is perfect om gewicht mee te verliezen.

 

Bewaaradvies 

Op school bewaar je een grapefruit het beste op een donkere en koele plaats. Denk aan de hal of een kelder. In de koelkast kan ook maar dan wordt de vrucht na enkele dagen bruiner en ontstaat er lichte schilschade. De vrucht blijft overigens weken goed in de koelkast.

 

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.