Mineola

Wat is een mineola? 

Een mineola is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. Het smaakt friszuur en ze zijn gemakkelijk af te pellen. De vrucht is te herkennen aan de uitstulping van de schil op de plaats waar het steeltje heeft gezeten. Bij het kopen van een mineola moet je erop letten dat de vrucht stevig en zwaar aanvoelt en een gave schil heeft. De vrucht is het hele jaar in de supermarkt en bij de groenteboer te verkrijgen.

Een mineola kun je eten als tussendoortje, door een salade, op een pannenkoek is het ook heel lekker en er kan sap van worden gemaakt.

Weetjes over de mineola

  • Als je één mineola gegeten hebt, heb je al genoeg vitamine C binnen gekregen voor de hele dag.
  • In een mineola zitten bijna geen pitten.
  • Het eten van mineola kan een verkoudheid tegen gaan

Bewaaradvies 

De beste temperatuur om een mineola te bewaren is 12 graden. De vrucht mag gewoon bij andere vruchten op een schaal liggen. In de zomer is het lekker om de mineola’s in de koelkast te bewaren.

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.