Peer

Wat is een peer?

Het vruchtvlees van een peer is helderwit van kleur, uiterst sappig en heerlijk zacht. De peer smaakt fris zoet en heeft een zalig aroma. Het heeft een langwerpige vorm en een groene grondkleur van de buitenkant. Als het een licht gele grondkleur heeft, dan zit de peer in een vergevorderde stadium. De peer kan dan nog wel gegeten worden. Als het vruchtvlees een wit-groene kleur heeft en nog vrij droog is dan zijn de peren nog niet geschikt om te consumeren. Als het vruchtvlees nog groen-wit is, maar wel zacht, dan is de peer optimaal voor liefhebbers van zachte smaakvolle peren. Als het vruchtvlees een geel-groene kleur heeft, dan zijn de peren overrijp en niet meer om te consumeren.

 

Weetjes over de peer? 

  • De peer is het hele jaar verkrijgbaar door opslag in ULO-cellen.
  • Een middelgrote peer levert meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit per dag.
  • De peer is calorie-arm en rijk aan voedingsvezels.
  • Een peer is rijp als die lekker zoet ruikt en als het vruchtvlees naast het steeltje iets meegeeft wanneer je dit zacht indrukt. Is het vruchtvlees op deze plek erg zacht, dan is de peer overrijp.

 

Bewaaradvies

Op school bewaar je de peer het best op een donkere en koele plaats. Denk aan de hal of kelder. Je kan met de rijpheid spelen;

  • Iets te hard? Bewaar ze op kamertempratuur
  • Precies goed? Bewaar ze koel en donker (12 graden)
  • Te zacht? Bewaar ze in de koelkast

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.