Steenfruit

Wat is steenfruit?

Steenfruit is een verzamelnaam voor diverse vruchten met een harde pit in het hart. Het zaad van het fruit is beschermd door een houtachtig omhulsel. De vrucht is niet van steen en in de vrucht zit ook geen steen, maar wel een pit. Die pit kan erg hard zijn, bijna zo hard als steen. Daar heeft het fruit zijn naam aan te danken. Een steenvrucht kun je een vrucht noemen waar pit in zit. In de maanden juli, augustus en september geven Nederland en België het lekkerste steenfruit. Dat maakt steenfruit dan ook echt een zomerfruit in Europa.

Steenfruit is bijzonder seizoensgebonden en een gevoelige soort fruit. Als schoolfruit komt het enkel voor als de kwaliteit subliem is (en daarmee de kwetsbaarheid laag), de smaak lekker en de prijs betaalbaar. Samengevat steenfruit zal geleverd worden indien het vol in het seizoen zit en goed verkrijgbaar is.

 

Bewaaradvies 

Op school kan je steenfruit het allerbeste bewaren in de koelkast. Als die niet aanwezig is dan zo koel mogelijk. Wij leveren ze eetbaar aan dus consumeer de zo snel mogelijk.

 

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.